Розвиток фінансового ринку України в контексті управлінських змін - Fedyshyn, Maiia (Mezinárodní Ekonomický Institut s.r.o.. Česká republika, 2023)
Розвиток фінансового ринку України в сучасних умовах має бути трансформованим у високоефективний механізм забезпечення інвестування потреб вітчизняної економіки, адже задовольняє за допомогою фінансових інструментів передачу фінансових ресурсів від суб’єктів у яких є їх надлишок до суб’єктів у яких є в них потреба, забезпечуючи пряме і непряме фінансування, переміщення капіталів, зростання об’ємів фінансових послуг. Сучасні фінансові ринки є складною динамічною системою, яка постійно зазнає змін і трансформацій , тому актуальним напрямком наукових досліджень є аналіз сучасних тенденцій розвитку фінансового ринку та перспектив функціонування інститутів фінансового ринку в Україні. Разом з тим потребують дослідження розвитку фінансового ринку України в контексті управлінських змін, впливу зовнішніх дисбалансів та внутрішніх факторів на його розвиток.
Keywords: фінансий ринок; управлінські зміни; інституційне середовище; стабільність фінансового сектору; макропруденційна політика; наглядова діяльність; регулятор