НАВЧАЛЬНІ ЕКСКУРСІЇ ЯК ОДНА ІЗ СУЧАСНИХ ФОРМ ВИВЧЕННЯ ГЕОГРАФІЇ В ЗЗСО - Пинтилей, Кароліна Михайлівна (Пинтилей, К. (2025). НАВЧАЛЬНІ ЕКСКУРСІЇ ЯК ОДНА ІЗ СУЧАСНИХ ФОРМ ВИВЧЕННЯ ГЕОГРАФІЇ В ЗЗСО. Бакалаврська робота, Географічний факультет. Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича, 2025)
Проаналізовано необхідність залучення основних форм позакласноїроботи в навчально-виховний процес. Розкрито роль та важливість проведення екскурсій, збагачення учнів під час їх проведення знаннями та навичками, підняттям науковості, формуванням зв'язків навчання з життям, з практикою. Наведено позитивні моменти щодо організації та проведення екскурсій. Розглянуто проведення екскурсій з позицій цікавості, пізнавальності та безпечності. Показано на прикладах організацію та проведення в екскурсій в одному опорному навчальному закладі. Охарактеризовано необхідність проведення екскурсій для вивчення природи, історії, економіки, культури рідного краю (краєзнавчий принцип). Наголошено на небхідності збільшення кількості та якості проведення екскурсій як дієвих засобів навчально-виховного процесу.
Educational excursions as one of the modern forms of studying geography in ZZSO
Keywords: позакласна робота, екскурсії, види екскурсій, природні об'єкти, явища та процеси