Прикметники з образним компонентом значення в мові творів Василя Барки - Gutsuliak, Tetiana; Унгурян, Наталія (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2022)
Мовотворчість Василя Барки засвідчує активні пошуки нових лексичних одиниць, вміння письменника тонко відчувати потенційні можливості української мови й вдало використовувати їх для вербалізації авторського світосприйняття. До виразних ознак мовостилю письменника належить використання різнотипних лексичних одиниць ‒ семантичних та морфологічних дериватів, ‒ що відображають асоціативно-образне сприйняття певних елементів дійсності.
Keywords: Барка Василь, мовостиль письменника, образні похідні прикметники, прикметникові інновації.