Методи й засоби інтелектуальної обробки сигналів: обробка цифрових кольорових зображень - Ушенко, Ю.О.; Деревянчук, О.В.; Кравченко, Г.О.; Карачевцев, А.О. (My University, 2024)
Наведено основні фундаментальні знання з основ представлення цифрових кольорових зображень. Розглянуто основи теорії кольору та обробки кольорових зображень, колірні перетворення, згладжування і підви-щення різкості, колірну сегментацію, шум на кольорових зображеннях, стиснення кольорових зображень та обробка кольорових зображень. Для студентів вищих закладів освіти за спеціальністю 122 Комп’ютерні науки, 015.34 Професійна освіта (машинобудування), 014.10 Середня освіта (трудове навчання та технології), а також інженерно-педагогічних та технічних спеціальностей вищих навчаль-них закладів усіх форм навчання.