Використання інноваційних технологій в організації рухової активності у процесі занять фізичним вихованням - Kozhokar, Maryna; Хавруняк, Ігор Володимирович (Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, 2021)
Ознайомлення зі статтею надає можливість з’ясувати зміст інноваційних технологій у фізичному вихованні. В статті висвітлено теоретичні питання провідних фахівців у сфері фізичної культури і спорту. Розглянуто причини, що зумовлюють упровадження інноваційних технологій в організацію фізичного виховання студентів. Зосередити увагу на питання впровадження та доцільності використання інноваційних технологій на заняттях з фізичної культури з метою збільшення рухової активності. Стаття розкриває всі аспекти інноваційних технологій, їх різновиди та методики. Проаналізовано основні підходи до визначення понять «інновація», «інноваційні технології». Доводить доцільність використання фізкультурно-оздоровчих та комп’ютерних технологій для розвитку фізичних якостей. Окреслено нові підходи до створення більш досконалої системи мотивації студентів до занять фізичним вихованням.
Keywords: Інноваційні технології; Студенти; Фізичне виховання; Рухова активність; Засоби фізичного виховання; Мотивація