Лісогосподарські заходи у збереженні ґрунтового покриву гірських схилів - Беспалько, Руслан; Казімір, Іван; Солодкий, В.Д. (Вісник аграрної науки Причорномор’я, 2013)
Доведено, що використання природного відновлення лісів шляхом впровадження рівномірно-поступових рубань є ефективним методом збереження цілісності природних гірських та передгірських екосистем, що здатні протидіяти катастрофічним зсувам та ерозійним процесам. Досвід впровадження рівномірно-поступових рубань на Буковині свідчить про необхідність створення належних мотиваційних та організаційних умов їх масштабного застосування в Україні.
Keywords: гірські схили; деградація грунтового покриву; грунтозберігаючий ефект; лісогосподарські заходи; рівномірно-поступові рубання.