ВИКЛИКИ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ З РОСІЄЮ - Ковальчук, Н.О.; Калугарь, А.В. (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена актуальним та нагальним питанням функціонування вітчизняних підприємств в умо-вах повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Розглянуто проблеми здійснення підприємницької діяль-ності з урахуванням факторів, які впливають на діяльність підприємств в умовах війни. Охарактеризовано найбільш проблемні наслідки воєнного стану в Україні для вітчизняної та світової економіки, що пов’язані з логістичними, фінансовими та продовольчими наслідками, зокрема роль України у забезпеченні продо-вольчої безпеки у світі. Наведено впроваджені державою заходи, спрямовані на підтримку вітчизняного бізнесу, у тому числі зміни в оподаткуванні та програми релокації бізнесу. У статті підкреслено необхідність збереження територіальної цілісності України для якнайшвидшого відновлення економіки та відбудови інф-раструктури.
CHALLENGES FOR UKRAINE'S ENTERPRICES IN THE CONDITIONS OF WAR WITH RUSSIA
Keywords: повномасштабне вторгнення Росії в Україну, війна, економіка, підприємницька діяльність, зміни в оподаткуванні