Фінанси страхових організацій : у схемах і таблицях : навч. посібник / укл.: М.П.Федишин, Л.В. Попова, С.С. Кучерівська. Чернівці : Чернівец. нац. ун-т ім. Ю.Федьковича. 2023. - Федишин, Майя Пилипівна; Попова, Любов Василівна; Кучерівська, Софія Степанівна (Видавництво "Рута", 2023)
Навчальний посібник спрямований на формування необхідних теоретичних знань і набуття практичних навичок з дисципліни «Фінанси страхових організацій». У ньому розкрито концептуальні основи формування фінансів страховиків, формування страхових резервів, фінансових результатів, специфіку оподаткування страхової дільності, особливості фінансового моніторингу страховиків, оцінки фінансової стійкості, платоспроможності, визначено основні напрями забезпечення фінансової безпеки страховиків у сучасних умовах. Для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Keywords: Страхові організації; Фінансові ресурси; Грошові кошти; Страхові резерви; Доходи страхової компанії; Витрати страхової компанії; Фінансовий результат діяльності; Фінансовий стан; Фінансова стійкість; Платоспроможність страховика; Рентабельність; Управління страховою компанією; Фінансовий моніторинг; Фінансова безпека