Повсякденне життя буковинців: документи 1914-1918 рр. з фондів університетської книгозбірні - Шилюк, Олег (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Наукова бібліотека Чернівецького національного університету (далі НБ ЧНУ) – одна з найстаріших бібліотек України. У фонді бібліотеки виокремлено відділ рідкісних книг та рукописів, який нараховує понад 70 тис. документів, більш ніж на 15 мовах світу. У розділі 90 (Буковінензія) міститься значний масив унікальних краєзнавчих документів, зокрема і опублікованих у період 1914-1918 рр. Саме цей масив, певним чином, був основою вищезгаданих досліджень і ми сподіваємось у перспективі слугуватиме подальшим новим науковим публікаціям.