Лінгвостатистичний аналіз біблійних інакомовлень у сучасній німецькомовній публіцистиці - Заполовський, М.В. (Житомирський державний університет імені І. Франка, 2013)
У статті мова йде про метод квантитативного аналізу та особливості його використання в мовознавстві на прикладі кількісної репрезентації біблійних інакомовлень у сучасній німецькомовній публіцистиці. Показано кількісну відмінність між реалізацією біблійних притч та їхніх структурно-семантичних модифікацій в релігійних та суспільно-політичних газетно-журнальних текстах. За спеціальними формулами були розраховані показники х2, коефіцієнт взаємної спряженості Чупрова (К) та парної кореляції (r) для 67 біблійних іносказань та 53 їхніх модифікацій стосовно взаємозв’язку по частотності їхнього вживання.