Олімпійська освіта як засіб підготовки сучасних фахівців у галузі фізичної культури та спорту. - Манилюк, Василь Богданович (My University, 2022)
Олімпійська освіта – багаторівневий спеціально організований педагогічний процес формування гармонійно розвиненої особистості через набуття знань, умінь і навичок, розвиток здібностей, інтересів, потреб та ціннісних орієнтацій, що базуються на гуманістичних ідеалах і цінностях олімпізму і є складовою частиною загальної освіти. Аналіз науково-методичної літератури та практики з обраної теми дослідження свідчить, що сучасна олімпійська освіта все частіше стає предметом наукового аналізу різних вчених, які досліджують науково-педагогічні та нормативно-правові основи розвитку системи олімпійської освіти для різних верств населення.
Keywords: заходи, ЗВО, навчально-виховний процес, олімпійська освіта, спорт, фізична культура