Соціальне забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання - Burka, Aliona (My University, 2016)
Досліджується правовий статус внутрішньо переміщених осіб та осіб, Які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, види соціального забезпечення, що надаються внутрішньо переміщеним особам, а також особливості надання соціального забезпечення внутрішнім переселенцям, які постраждали від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Окрема увага в статті приділена наявним проблемам соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які постраждали від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що стосуються розміру та порядку виплат щомісячної адресної і одноразової допомоги та забезпечення житлом. В результаті дослідження соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, автором внесені рекомендації, щодо усунення виявленої проблематики у даній сфері.
Keywords: внутрішньо переміщені особи; особи, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання; облік внутрішньо переміщених осіб; соціальне забезпечення; щомісячна адресна допомога; одноразова грошова допомога