Проектування нанорозмірних оксидних діелектричних матеріалів для електронних пристроїв - Mykhailovych, Vasyl (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 104 «Фізика та астрономія». Дисертаційна робота присвячена контрольованому синтезу, дослідженню фізико-хімічних властивостей, функціоналізації та інтеграції нанорозмірних кристалів BaTiO3 типу перовскіт та ZnCr2O4 типу шпінелів у планарні високоємнісні конденсатори.
Keywords: розмір нанокристалів BaTiO3; діелектричні оксидні матеріали; електричні властивості; Фур’є перетворюючий інфрачервоний спектр (спектроскопія); легована кераміка; мікроструктура (густина); фероелектричний фазовий перехід; УФ-Вид оптичне поглинання; (ТГц) Раманівська – спектроскопія; скануюча електронна мікроскопія (СЕМ); Х – променева дифракція (ХПД); структура; каталіз; метод золь-гель само-загоряння; наночастинки MgCr2O4 (шпінельного – типу)