ХАРАКТЕРИСТИКА ДЖЕРЕЛЬНОЇ БАЗИ ДОСЛІДЖЕННЯ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ РУМУНСЬКИХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ - Цибанюк, Олександра Олександрівна; Циба, Юрій Григорович; Ніколайчук, Ольга Петрівна; Ковач, Шандор Арпадович (Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова., 2023)
В статті О.Цибанюк, Ю.Циба, О.Ніколайчук, Ш.Ковача «Характеристика джерельної бази дослідження фізичного виховання учнів румунських закладів освіти» проаналізовано п’ять груп джерел, зокрема 1)архівні документи; 2)джереланормативно-правового спрямування; 3)інтерпретаційні джерела,які присвячені проблемі фізичного виховання учнівської молоді Румунії в педагогічній ретроспективі; 4)документи програмно-методичного забезпечення шкільного фізичного виховання. Зроблено висновок про те, що використання джерелознавчого підходу та історіографічний аналіз проблеми дозволило констатувати наявність різноманітних джерел на визначену тему. Та попри значні напрацювання у даній галузі, значна частина робіт стосуються або загальних питань нормативно-правового регламентування фізичної активності всіх верств населення, або особливостей підготовки фахівців.
Keywords: джерела, документи, заклади освіти, Румунія, учні, фізичне виховання