РОЗВИТОК ДЕПОЗИТНИХ ОПЕРАЦІЙ УКРАЇНСЬКИХ БАНКІВ - Олексин, Артур Григорович (Modern science and innovation: trends, challenges, and breakthroughs: collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference, Мау 23, 2025, New York, USA: International Center of Scientific Research., 2025)
Основними напрямками діяльності банку є залучення фінансових ресурсів та їх подальше використання, адже саме на залучених коштах формується більшість банківських ресурсів. Для цього банки активно проводять депозитні операції, використовуючи різні типи рахунків для фізичних і юридичних осіб. З розвитком банківської системи також удосконалюються способи залучення коштів. В умовах економічної нестабільності, девальвації національної валюти та зниження інвестиційної активності, важливим аспектом для розвитку економіки є аналіз процесу формування та функціонування ресурсів банківських установ.