Пропозиції щодо удосконалення інституту юридичних обов’язків людини та громадянина під час впровадження режиму воєнного стану в Україні - Павлюк, Анна (Чернівец. нац. ун-т. ім. Ю. Федьковича, 2022)
Починаючи з лютого 2014 року, на тлі російської збройної агресії проти нашої держави особливого значення набули окремі положення про обов’язки громадян в умовах режиму воєнного стану. В умовах збройної агресії з метою створення певних правових механізмів, що сприятимуть налагодженню та врегулюванню правопорядку в суспільстві доцільно закріпити на рівні законодавства цілий ряд додаткових обов’язків людини та громадянина.
Keywords: юридичні обов'язки; воєнний стан