Лінгвокреативність у синтаксисі: комунікативно-дискурсивний контекст - Шабат-Савка, Світлана (Актуальні проблеми синтаксису: сучасний стан і перспективи дослідження: матеріали Міжнародної наукової конференції, присвяченої 110-річчю від дня народження професора Іларіона Слинька / за ред. С. Т. Шабат-Савки. Чернівці: Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022. С. 218‒219., 2022)
У науковій розвідці окреслено термінообшир поняття "лінгвокреативність", визначено маркери її вербалізації на синтаксичному рівні, постульовано твердження про те, що синтаксичний формально-граматичний рівень репрезентує предикативний мінімум, який може слугувати реченням, але тільки у взаємодії з конкретною мовленнєвою ситуацією, з урахуванням комунікативного контексту, динамічного розгортання поліжанрових інтеракцій формується реальне висловлення – релевантний засіб вербалізації інтенцій мовця, маркер його мовомислення та лінгвокреативності.
Keywords: синтаксис, комунікативна інтенція, лінгвокреативність, висловлення, дискурс.