ВИКОРИСТАННЯ КРАЄЗНАВЧОГО МАТЕРІАЛУ У ШКІЛЬНІЙ ГЕОГРАФІЇ (НА ПРИКЛАДІ ВАНЧИКОВЕЦЬКОЇ ТА МАМАЛИГІВСЬКОЇ ГРОМАД) - Саїнчук, Андріана (My University, 2025)
У роботі досліджено теоретичні основи та практичні аспекти інтеграції місцевого краєзнавчого матеріалу у навчальний процес з географії в закладах загальної середньої освіти. Проаналізовано значущість краєзнавства для формування у здобувачів освіти цілісного уявлення про свій регіон, розвитку патріотичних почуттів та екологічної свідомості. Представлено розроблені автором приклади використання краєзнавчого матеріалу на уроках географії та в позаурочній діяльності для учнів різних вікових категорій. Запропоновано конкретні види практичних робіт, екскурсій, проєктів та досліджень, спрямованих на поглиблення знань учнів про свій рідний край.
Keywords: краєзнавство, шкільна географія, Ванчиковецька громада, Мамалигівська громада, методичні рекомендації, навчальний процес, освітні технології, позаурочна діяльність.