Використання інноваційних методик фізичного виховання у сучасному закладі дошкільної освіти. - Цибанюк, Олександра Олександрівна (Освітні Обрії., 2022)
У статті проаналізовані не-обхідність і вагомість використанняінноваційних методик фізичного ви-ховання дітей у сучасних закладахдошкільної освіти на прикладі їзди насамокаті та флорболу. Автори дово-дять, що впровадження у практикуроботи різноманітних інноваційнихздоров'язбережувальних технологій(фітбол аеробіка, степ аеробіка тощо;пальчикову, дихальну гімнастику,гімнастику для очей, елементи хатха-йоги тощо) – один з пріоритетних на-прямів роботи дошкільного навчаль-ного закладу. Важливо, що у статтівизначений вік, з якого рекомендова-но займатись цією вправою, обґрун-тований алгоритм вивчення безпосе-редньо їзди на самокаті у фізичномувихованні дошкільника. Надані реко-мендації щодо поетапного опануван-ня знаннями, уміння та навичкамивільного прокачування, гальмування,виконання поворотів і зупинок тощо
Keywords: алгоритм, вправи,дитячий заклад, дошкільний вік, само-кат, флорбол.