«Урвані струни прегучної ліри…» Німецько-єврейські поети Буковини - Rychlo, Petro (Дух і Літера, 2023)
Книга літературознавця й перекладача Петра Рихла розгортає серію наукових есеїв про основних представників німецько-єврейської поезії Буковини, серед яких виділяються насамперед такі всесвітньовідомі поетичні постаті, як Роза Ауслендер та Паул Целан. Проте до кола німецькомовних чернівецьких поетів належить також низка інших непересічних авторів, які тривалий час перебували в затінку своїх знаменитіших колег по перу. Книга покликана виправити цю історичну несправедливість і донести до читачів багатство і розмаїття буковинської німецько-єврейської лірики у всій повноті
Keywords: поезія; німецькомовні чернівецькі поети; Альфред Марґул-Шпербер; Роза Ауслендер; Мозес Розенкранц; Альфред Кіттнер; Іммануель Вайсґлас; Альфред Ґонґ; Пауль Целан; Зельма Меербаум-Айзінґер