Exploring benefits and models of blended learning technology in modern professional training - Kovalchuk, Inna (amazonia, 2023)
У статті показано основні шляхи застосування технології змішаного навчання при сучасній професійній підготовці фахівців. Метою статті є з’ясувати основні шляхи застосування технології змішаного навчання в сучасній професійній підготовці фахівців. Методична концепція передбачає категоріальнокомпонентний аналіз технології змішаного навчання в сучасній професійній підготовці фахівців у таких вимірах:філософський, психологічний, культурний, соціальнопедагогічний У статті застосовувалися такі методологічні підходи: соціосистемний, інформаційний, синергетичний, міждисциплінарний, аксіологічний, культурологічний, структурнофункціональний та предметно-діяльнісний. У зв’язку з цифровою трансформацією освіти виокремимо три основні компоненти змішаного навчання, які можна реалізувати в закладі вищої освіти, тобто в його інформаційно-освітньому середовищ (традиційне навчання (face to face); самостійне навчання (self-study learning); спільне онлайннавчання (online collaborative learning). Найпопулярнішими є чотири базові моделі змішаного навчання, які розглянуто у статті (ротаційна модель, гнучка модель, модель самостійного змішування, віртуальнозбагачена модель).
Впровадження технології змішаного навчання в сучасну професійну підготовку фахівців
Keywords: Keywords: technology of blended learning, professional training of specialists, digital transformation of education, information and educational environment, basic models of blended learning.