Основні положення методики дослідження регіону для туристсько-рекреаційної діяльності на основі застосування ландшафтного підходу - Дутчак, Світлана Вікторівна (Редакція газети "Підручники і посібники", 46010. м. Тернопіль, вул Поліська, 6-А, 2009)
Основними кроками в процесі дослідження туристсько-рекреаційних ресурсів регіону мають бути: а) збір фактичної інформації про туристсько-рекреаційні ресурси (ТРР); б) вивчення ландшафтної структури території; в) створення ряду таблиць та відповідних картосхем; г) аналіз інформації щодо наявних ТРР; д) виявлення закономірностей поширення; є) аналіз необхідних трудових ресурсів та інфраструктури.
Dutchak S. The main provisions of the methodology of research of the region for tourist and recreational activities based on the application of the landscape approach
Keywords: методика дослідження регіону для туризму, процес дослідження, таблиці-легенди, картографічний продукт