Звернення до суду як складова права на судовий захист - Paskar, Aurika (ІВВ Луцький НТУ, 2021)
Право на звернення за судовим захистом є одним з ключових прав особи, гарантії якого закріплені на рівні Конституції України та міжнародних актів. Реалізація права на судовий захист передбачає активне волевиявлення особи у формі звернення до конкретного судового органу та наявність передбачених процесуальним законодавством передумов. Відкриття провадження у справі та виникнення процесуальної діяльності суду і учасників справи з приводу розгляду і вирішення справи обумовлені належною реалізацією права на звернення до суду за судовим захистом.
Keywords: судочинство; правосуддя; справедливий суд; право на судовий захист