ГІБРИДИЗАЦІЯ МЕДОНОСНИХ БДЖІЛ (Apis mellifera L.) НА ПРИВАТНИХ ПАСІКАХ ТЕРИТОРІЙ ДЕ РАЙОНУЄТЬСЯ УКРАЇНСЬКА СТЕПОВА ПОРОДА - Степовик, Анна Олександрівна (My University, 2024)
В основу роботи покладено визначення породного складу колоній медоносних бджіл Apis mellifera L. з регіонів, для яких районованою є українська степова порода, а також проведення порівняння із даними минулорічних досліджень. Дослідження базувалось на вивченні рівня гібридизації та породного складу колоній бджіл. Аналіз сімей показав, що значна частина колоній є міжпородними гібридами, основою яких виступає українська степова порода медоносних бджіл. Ці дані свідчать про її домінування навіть за умов гібридизації. Випускна робота викладена на 56 сторінках машинопису; бібліографія – 53 найменування.
Keywords: медоносна бджола; українська степова порода; гібридизація; кубітальний індекс; морфометричний аналіз