Формування здатності до оцінювання власних вчинків у дітей з особливими освітніми потребами засобами соціальних історій - Булезюк, Любов Михайлівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У процесі виконання кваліфікаційного дослідження, у першому розділі здійснено аналіз вітчизняної та зарубіжної науки, обґрунтовано сутність ключових понять; дослідження стану формування у дітей з особливими освітніми потребами послугувало виокремленню та обґрунтуванню у другому розділі психолого-педагогічних умов окресленого напрямку; авторкою наукової роботи розроблено методичний супровід формування здатності до оцінювання власних вчинків у дітей з особливими освітніми потребами засобами соціальних історій: методичні етапи роботи, принципи створення та використання соціальних історій, форми роботи з соціальними історіями
Keywords: моральна свідомість; моральні цінності; здатність до оцінювання власних вчинків у дітей з ООП; соціальні історії; формування вміння до оцінювання власних вчинків