Ресурсно-інфраструктурні передумови та організація туризму в Сторожинецькій ОТГ. - Штефюк, Серафим Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню ресурсно-інфраструктурних передумов та особливостей організації туризму у Сторожинецькій об’єднаній територіальній громаді Чернівецької області. Актуальність теми зумовлена необхідністю ефективного використання туристично-рекреаційного потенціалу громади, розвитку місцевої туристичної інфраструктури та підвищення конкурентоспроможності території на регіональному туристичному ринку. У роботі здійснено комплексний аналіз природно-ресурсного, історикокультурного та рекреаційного потенціалу Сторожинецької ОТГ. Охарактеризовано природні умови, лісові та водні ресурси, природоохоронні території, історико-культурну спадщину та об’єкти туристичного інтересу. Проведено оцінку сучасного стану туристичної інфраструктури громади, зокрема транспортного забезпечення, закладів розміщення, харчування, сфери дозвілля та супутніх туристичних послуг. Практичне значення роботи полягає у можливості використання її результатів органами місцевого самоврядування, туристичними підприємствами та іншими суб’єктами туристичної діяльності для розроблення стратегій розвитку туризму, залучення інвестицій та підвищення ефективності використання туристично-рекреаційних ресурсів громади.
Keywords: Туризм, туристичні ресурси, туристична інфраструктура, рекреаційний потенціал, територіальна громада, туристичний маршрут, культурна спадщина, природні ресурси, Сторожинецька ОТГ, розвиток туризму.