Етногеографія України - Джаман, Ярослав Васильович; Джаман, Василь Олексійович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні вміщено основну інформацію, необхідну здобувачам освіти для вивчення дисципліни «Етногеографія України»: структуру і зміст тем, опорний конспект лекцій, тематику і методичні вказівки до проведення практичних занять, питання самостійної підготовки і теми індивідуальних науково-дослідних завдань. Подано тестові завдання перевірки знань, питання підсумкового модульного контролю знань, рекомендовані джерела, що забезпечать доступ до актуальної аналітичної, законодавчої та статистичної інформації з проблем етнічної географії України та географічних аспектів проявів етнічних процесів. Висвітлено науково-методичні основи етногеографії як науки і навчальної дисципліни, методику суспільно-географічних досліджень етнічної структури і етнічної різноманітності населення. Розглянуто географію етнічної структури населення України та окремих її регіонів; просторові особливості етнічної структури населення західного регіону України; географічні аспекти проявів етнічних процесів і динаміки етнічної структури населення. Для студентів та викладачів географічних факультетів закладів вищої освіти.
Навчальний посібник
Keywords: етнос; етнічна група; етнічна різноманітність; нація; Україна