Становлення та розвиток українського національного руху на Буковині в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст.: динаміка, періодизація, регіональна специфіка - Dobrzhanskiy, Oleksander (Інститут східноєвропейських досліджень Філософського факультету Карлового університету, 2014)
В статті проаналізовано етапи розвитку українського національного руху на Буковині в другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. Відзначено високі темпи розвитку цього руху, його демократичність, соціальну спрямованість.
Keywords: Буковина; український національний рух; Австро-Угорщина