ОПТИЧНІ СИГНАЛИ. ЇХ ПЕРЕТВОРЕННЯ В ІНФОРМАЦІЙНИХ І ВИМІРЮВАЛЬНИХ ПРИЛАДАХ, СИСТЕМАХ МЕТРОЛОГІЇ ТА КОМУНІКАЦІЇ - Зенкова, Клавдія Юріївна; Ангельський, Олег Вячеславович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Розглянуто основи теорії перетворення оптичних сигналів, підходи до неперервних інтегральних перетворень, які використовуються в когерентній та некогерентній оптиці при описі оптичних явищ. Виокремлено основні властивості цих перетворень з точки зору конструювання оптичних сигналів у відповідних оптичних системах, способи отримання інтегральних образів типових оптичних сигналів. Наведено приклади використання інтегральних перетворень у задачах просторової оптичної фільтрації. Для студентів інженерних спеціальностей навчальних закладів України, зокрема, які навчаються за спеціальностями 152 Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, 172 Телекомунікація та радіотехніка, так і інших спеціальностей
Keywords: Оптичні сигнали; інформаційно-вимірювальні прилади та системи; перетворення оптичних сигналів; системи метрології і комунікації; оптичні вимірювальні системи