Розвиток медіаграмотності молодших школярів засобами впливу інтернет-мережі - Барбюк, Настя Валеріївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі проаналізовано наукову літературу та визначено теоретичні основи медіаграмотності молодших школярів. Розкрито роль інтернет-мережі у її формуванні в освітньому процесі початкової школи, досліджено рівень розвитку мультимедійних навичок за допомогою інтернет ресурсів. Обґрунтовано педагогічні умови для ефективного використання мережі: формування комп'ютерної грамотності, дотримання санітарно гігієнічних норм, забезпечення технічного обладнання. Проведено дослідження з учнями, вчителями та батьками, які підтвердили вплив інтернет-мережі на розвиток навичок. Описано форми й методи для
Keywords: формування медіаграмотності учнів молодшого шкільного віку; медіаграмотність; медіа, медіа-освіта; інтернет-мережа