Суспільно-географічна характеристика сфери культури в контексті формування духовної складової якості життя населення (на прикладі Чернівецького району) - Петров, Антон Олексійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі показано роль духовної складової у формуванні якості життя населення. З’ясовано місце сфери культури, серед об’єктів дослідження суспільно-географічної науки, та здійснити аналіз наукових праць та підходів провідних вчених суспільно-географів по вивченні культурної сфери. Розглянуто та охарактеризовано основні чинники функціонування сфери культури в Чернівецькому районі. Здійснено аналіз функціонально територіальної структури сфери культури Чернівецького району. Розкрито проблеми та перспективи розвитку сфери культури у Чернівецькому районі.
Keywords: сфера культури; якість життя населення; заклади культури; музей; будинок культури