Фізико-географічна номенклатура Африки (берегова лінія) - Кирилюк, Сергій; Холявчук, Дарія (Чернівецький національний університет, 2022)
У навчальному посібнику розглядаються питання фізико-географічної номенклатури Африки в розрізі берегової лінії (моря, затоки, протоки, півострови, острови й архіпелаги). Описано їхню історію та природу – тектоніку, геологію, клімат, органічний світ (грунти, рослинність і тваринний світ). Видання ілюстровано історичними, геологічними та кліматичними картами. Для студентів географічних факультетів.
Keywords: Африка; фізико-географічна номенклатура; номенклатура берегова лінія