Аналіз функціонування системи організації безпеки активного туризму в Карпатському регіоні України - Бучко, Жанна (Кропивницький, 2021)
У статті визначено чинники, які впливають на функціонування пошуково-рятувальної служби в Українських Карпатах. Апробовано методи SWOT- та PESTLE-аналізу. Їх використання дає можливість окреслити сильні та слабкі сторони рятувальної служби, проблеми та загрози її роботи з урахуванням дії внутрішніх та зовнішніх чинників середовища. Застосування даних SWOT-аналізу і PESTLE-аналізу дасть можливість врахувати ці чинники при розробці й реалізації дорожньої карти оптимізації роботи системи пошуково-рятувальної служби в контексті міжнародного досвіду.
An analysis of active tourism safe organization system functioning on Ukrainian Carpathians region
The article identifies the factors that affect the functioning of the search and rescue service in the Ukrainian Carpathians. Methods of SWOT-analysis and PESTLE-analysis were tested. Their use makes it possible to outline the strengths and weaknesses of the rescue service, the problems and threats of its work, taking into account the effects of internal and external environmental factors. The use of SWOT-analysis and PESTLE-analysis data will make it possible to take these factors into account when developing and implementing a roadmap for optimizing the operation of the search and rescue system in the context of international experience.
Keywords: Спортивний туризм; активний туризм; безпека в туризмі; пошуково-рятувальна служба