Формування професійної мобільності вчителя початкових класів в умовах післядипломної педагогічної освіти - Мандрюк, Таїсія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Автором проаналізовано проблему формування професійної мобільності вчителя початкових класів у науково-педагогічних дослідженнях. Розкрито сутність поняття «професійна мобільність вчителя», проаналізовано структурні компоненти досліджуваного явища. Розкрито чинники формування професійної мобільності вчителя початкових класів. Проведено констатувальне дослідження рівня сформованості професійної мобільності вчителя початкових класів. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови формування професійної мобільності вчителя початкових класів в системі післядипломної педагогічної освіти. Розкрито особливості застосування сучасних наукових підходів. Проаналізовано зміст, форми і методи формування професійної мобільності вчителя початкових класів в умовах післядипломної педагогічної освіти
Keywords: післядипломна педагогічна освіта; професійна мобільність вчителя; мобільність