Поезія та публіцистика Євгена Маланюка в аспекті проблеми митця в суспільстві та їх вивчення в ЗЗСО - Марчук, Наталія Сергіївна (My University, 2022)
У роботі проаналізовано поетичну та публіцистичну творчість українського поета, літературознавця, представника «празької школи» Євгена Маланюка в аспекті проблеми митця в суспільстві. У першому розділі розглянуто шлях митця від воїна до поета та поданий аналіз основних поезій, які демонструють трактування проблеми митця в суспільстві. У другому розділі простежено проблему митця в суспільстві в публіцистичній творчості письменника. У третьому розділі подано методичні рекомендації щодо вивчення поетичної та публіцистичної творчості Євгена Маланюка в аспекті проблеми митця в суспільстві в закладах загальної середньої освіти.
Yevheny Malaniuk's poetry and journalism in the aspect of the problem of the poet in society and their study in the general secondary education institutions
Keywords: Євген Маланюк; формування; митець; мистецтво; суспільство; поезії; публіцистика