ОСОБЛИВОСТІ СУГЕСТИВНОГО ВПЛИВУ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Чуйко, Галина; Тритенко, Інна (Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2021)
Сугестивний вплив найбільш ефективно здійснюється серед тих мережевих співтовариств, де інтерактивні відносини налаштовані на довіру, симпатію, співчуття й розуміння, що знижує рівень критичності в сприйнятті інформації. В період стрімкого розвитку та удосконалення інформаційних технологій важко не піддатися впливу. Живучи в епоху постправди завжди необхідно бути обережним з тією інформацією, якою ми оперуємо та якій довіряємо, оскільки в Інтернеті блогери та інфлюєнсери не несуть ніякої відповідальності за той контент, який публікують, саме тому відчуття власної безкарності і допомагає поширенню маніпулятивних повідомлень у мережі.
Keywords: інформаційний вплив, навіювання, соціальні мережі, маніпуляція