Угода про примирення та інститут медіації: законодавчі положення та реалії практичного застосування у кримінальному процесі України - Butyrska, Iryna; Турман, Наталя Омелянівна (My University, 2021)
Стаття присвячена аналізу процесуальних норм, що регулюють порядок ініціювання та укладення угоди про примирення у кримінальному процесі України та практичної сфери застосування.У даній статті зосереджена увага на нормативних положеннях, які законодавчо закріпленні тривалий час, однак під час практичного застосування породжують певні запитання або застосовуються з певними порушеннями. Сформульовано висновки і пропозиції, спрямовані на вдосконалення кримінального процесуального законодавства у зазначеній сфері.
Keywords: кримінальний процес; кримінальне провадження; угоди; угода про примирення; ініціювання, укладення та виконання угоди про примирення; медіація