Структурно-семантичні особливості іменникового словосполучення - Mykytiuk, Iryna; Oksana, Lesinska (CPN Publishing Group, 2022)
Іменникове словосполучення в англійській мові, його структурні особливості та семантичні властивості його модифікаторів стали основою наукових розвідок низки лінгвістів-дослідників. Однак актуальність нашого дослідження зумовлена відсутністю комплексного лінгвістичного дослідження іменникового словосполучення із залученням семантичного, структурного та дискурсного підходів до його аналізу. За своєю структурою іменникові словосполучення на позначення людини у детективному жанрі художнього дискурсу поділяються на препозиційні, постпозиційні та двобічні. Найменшим за кількістю компонентів є двокомпонентне іменникове словосполучення, а найдовшим – дев’ятикомпонентне. Трикомпонентні словосполучення серед препозиційних та постпозиційних структур характеризуються високою частотою вживання (71,35% – препозиційні, 81,62% – постпозиційні). З іменникових словосполучень з двобічним розташуванням модифікаторів найчастотнішою є чотирикомпонентна модель (63,75%).
Keywords: іменникове словосполучення; препозиція; постпозиція; дискурс