ВИХОВНІ ІДЕАЛИ УКРАЇНСЬКОЇ ЕТНОПЕДАГОГІКИ ТА ЇХ РОЛЬ В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ НУШ - Мафтин, Лариса Василівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Ціннісна парадигма української етнопедагогіки відіграє важливу роль в оновленні освітнього середовища сучасної школи (просторово-предметне оточення, програми, засоби навчання), оскільки розширює культурний освітній простір, насичує зміст освіти етнічними елементами, конкретизує пріоритети виховання, сприяючи вільному розвитку творчої, національно усвідомленої особистості.
Keywords: українська етнопедагогіка; виховні ідеали; НУШ; освітнє середовище; національне виховання