Інформаційні технології як детермінанти інтелектуалізації та розвитку регіональної економіки - Антохов, Андрій; Клевчік, Леонід (My University, 2023)
У статті представлені напрямки впливу інформаційних технологій на інтелектуалізацію та розвиток регіональної економіки. У контексті глобалізації та швидко змінних технологій, використання інформаційних технологій є важливим фактором, що визначає конкурентоспроможність регіональної економіки. Досліджено роль ІТ в економічному розвитку, зосереджуючись на таких аспектах, як забезпечення доступу до інформації, розробка та використання програмного забезпечення та інші інноваційні рішення. Визначено, що інформаційні технології є ключовим фактором успіху в розвитку регіональної економіки, що сприяє підвищенню конкурентоспроможності та забезпечує зростання економіки регіонів. Розглянуто різні середовища, в яких інформація може циркулювати, та показано, що комплексна активізація інформаційних потоків у цих середовищах веде до інформатизації різних сфер. Інформатизація, в свою чергу, повинна передбачати впровадження заходів, спрямованих на забезпечення повного та своєчасного використання достовірної інформації в усіх соціально значимих видах людської діяльності. Таким чином, у статті подається загальний огляд впливу інформаційних технологій на розвиток регіональної економіки та наголошується на необхідності їх використання для досягнення прогресивних змін.
Information technologies as determinants of intellectualization and development of the regional economy
Keywords: управління змінами; інформаційні технології; самоменеджмент; інтелектуалізація; регіональна економіка; мікроекономічна система; безробіття