СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ ТУРИСТИЧНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ - Шевцова, Любов Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі висвітлено актуальні підходи до стратегічного управління туристичним підприємством та обґрунтовано доцільність їх впровадження за умови інтеграції в цілісну систему стратегічного менеджменту. Проведено аналіз управлінських методів, що застосовуються в ПП «Квітка Буковини» та доведено, що ефективність діяльності туристичного підприємства значною мірою визначається особистими якостями керівника, вдалим вибором управлінської стратегії і правильною організацією конкурентної політики. Запропоновано напрями вдосконалення конкурентної стратегії та надано рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності ПП «Квітка Буковини».
STRATEGIC MANAGEMENT OF A TOURISM ENTERPRISE
Keywords: туристичне підприємство, стратегія управління, конкуренція, напрямки діяльності, стратегічний менеджмент.