Fin інновації у забезпеченні фінансової інклюзії банками - Нікіфоров, Петро; Третякова, Олена; Харабара, Віолета (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2021)
Аналізуютьсяфінтех-інновації у сучасному банківництві та в діяльності фінтех-компаній. Доводиться, що дистанційне банківське обслуговування на базі різноманітних цифрових фінансових технологій, а також діяльність фінтех-компаній є сьогодні основним стратегічним напрямом розвитку банківського сектору та фінтех сфери не лише в Україні, а й в усіх економічно розвинених країнах світу. Наведено порівняльні характеристики банків та фінтех-компаній, прогнози щодо їх співробітництва на ринках.
Keywords: фінансовий ринок; фінтех-компанії; комерційні банки; фінансові технології; фінтех-інновації; діджиталізація; банківський продукт; екосистеми; маркетплейси