СТРАТЕГІЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ ТА КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Романюк, Світлана Захарівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
До збірника увійшли наукові доповіді та виступи учасників Міжнародної науково-практичної конференції «Стратегії модернізації педагогічної освіти в Україні та країнах Європейського Союзу», в яких проаналізовано досягнення і сучасний стан педагогічної освіти в Україні та країнах Європейського Союзу, виокремлено актуальні проблеми її розвитку й обґрунтовано стратегії модернізації в контексті євроінтеграційних процесів задля посилення ролі освітньої галузі в підготовці висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців для розбудови Української держави та зростання її міжнародного авторитету в європейській спільноті. Збірник адресовано науковцям, педагогам, студентам, аспірантам, докторантам, широкому загалу читачів, усім, хто цікавиться проблемами розвитку вищої освіти.
Матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, м. Чернівці, 20-21 жовтня 2022 року
Keywords: Ґендерна культура; психіка в умовах війни; педагогічна рефлексія; музейна педагогіка; студентське самоврядування; Європейський Союз; вища педагогічна освіта