Робота з перекладними текстами як засіб виформування синтаксичної компетентності студентів-філологів - Kulbabska, Olena (Вектор, 2020)
Сучасні вимоги до викладання філологічних дисциплін у закладах фахової передвищої та вищої освіти активізують пошуки нових методів і прийомів, що забезпечують об’єктивні умови для якнайефективнішого оволодіння лексичним, фраземним та граматико-стилістичним багатством української мови в трьох її іпостасях – як державної, як рідної та як іноземної. У цьому аспекті важливого значення набуває вибір лінгводидактичного матеріалу, що мав би не лише високий навчально-виховний потенціал для студентів, а й уможливив засвоєння ними світової та вітчизняної культурної спадщини, виформовуючи нове розуміння мови як неоціненного скарбу, основного чинника національного розвою.
Keywords: Заклад вищої освіти, сучасна українська мова, перекладний текст, лінгводидактичний матеріал, варіантність синтаксичних конструкцій, интаксична компетентність