ОХОРОНА ПРАЦІ В ПРОМИСЛОВОМУ ВИРОБНИЦТВІ - Грушка, Олена Григорівна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
У навчальному посібнику висвітлено правові й нормативні основи охорони праці. Обґрунтовано потенціальні небезпеки в промисловому виробництві і вплив різних небезпечних і шкідливих факторів на організм людини. Розглянуто організаційні та технічні методи профілактики виробничого травматизму, професійних захворювань і отруєнь. Для студентів вищих навчальних закладів спеціальностей “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка”, “Мікро- та наносистемна техніка”, “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології”, а також для студентів інших спеціальностей фізико-технічного профілю вищих навчальних закладів.
Навчальний посібник
Keywords: законодавство про охорону праці; електромагнітні поля; іонізуюче випромінювання; технологічна безпека; пожежна безпека; електробезпека; засоби індивідуального захисту; вентиляція; мікроклімат; санітарія і гігієна праці; професійні захворювання; шкідливі фактори; виробничий травматизм; промислове виробництво; охорона праці