Творчість Яра Славутича: поетика та дидактичний потенціал - Москалюк, Марія Олексіївна (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена вивченню творчості Яра Славутича. Основна увага зосереджена на дослідженні провідних мотивів його лірики, зокрема патріотичних, історичних та філософських тем, символіки й образів, а також жанрових особливостей його поетичного доробку. Предметом дослідження є аналіз поетичних творів із таких збірок, як «Співає колос», «Гомін віків», «Правдоносці» та «Спрага». Для досягнення мети у роботі розкрито національні та екзистенційні аспекти творчості Славутича, виявлено зв’язок його ліричного героя з історичною пам’яттю та культурною ідентичністю українського народу.
Keywords: інтертекстуальна метафора; газетно-публіцистичний дискурс; переклад; когнітивна діяльність; культурний контекст; медіадискурс