Андрухович С.С. Вплив Telegram-каналів на формування громадської думки громадян України в умовах російсько-української війни - Андрухович, Сергій Сергійович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота досліджує вплив Telegram-каналів на громадські думки громадян в умовах російсько-української війни. Актуальність визначається тим, що Telegram став одним із ключових джерел інформації. Метою є визначення механізмів впливу через аналіз каналів, наративів та маніпулятивних технік. Об’єктом дослідження є формування громадської думки, предметом – Telegram-канали як інструмент впливу. Методологічну основу становлять системний, аналітичний і порівняльний методи; новизна полягає у виокремленні індикаторів маніпуляції. Практичне значення полягає у використанні результатів для підвищення стійкості суспільства до дезінформації.
Keywords: Telegram-канали; інформаційна війна; дезінформація; громадська думка; маніпуляції; наративи