Стратегії політичного лідерства президентів України в умовах російсько-української війни - Гнеда, Олександра Олександрівна (My University, 2026)
Бакалаврське дослідження ґрунтується на наукових розробках зарубіжних та вітчизняних учених, які розкривають теоретико-методологічні засади політичного лідерства, а також на нормативно-правовій базі, що регулює діяльність інституту президентства в Україні. В дослідженні: розкрито сутність та зміст поняття політичного лідерства; проаналізовано нормативно-правове регулювання інституційного виміру політичного лідерства Президента України; визначено роль інфраструктурного забезпечення діяльності інституту Президента України в моделюванні стратегії політичного лідерства Глави держави; здійснено порівняльний аналіз стратегій політичного лідерства П. Порошенка та В. Зеленського; охарактеризовано структуру стратегії політичного лідерства В. Зеленського у вимірі співвідношення внутрішньополітичного та зовнішньополітичного векторів його політичної діяльності.
Keywords: політичне лідерство; стратегія політичного лідерства; інститут президенства; Президент України; Офіс Президента України; кризове лідерство; комунікативна стратегія; інформаційна війна; національна безпека