Бідоча А.І. Кібербезпека ЄС в умовах повномасштабної російсько-української війни: виклики та рішення - Бідоча, Антон (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Магістерська робота присвячена комплексному дослідженню трансформації системи кібербезпеки Європейського Союзу в умовах повномасштабної російсько-української війни. У роботі обґрунтовується, що кіберагресія стала одним із ключових вимірів гібридної стратегії Російської Федерації, спрямованої на дестабілізацію України та вплив на цифрову інфраструктуру країн ЄС. Внаслідок цього кіберпростір перетворився на критичний фронт сучасної війни, що зумовило перегляд політики, інституційної архітектури та практик кіберзахисту в Європейському Союзі.
Keywords: кібербезпека; російсько-українська війна; кіберагресія; критична інфраструктура; кібероборона