Територіальне планування розвитку пасажирського транспорту у Чернівецькій міській громаді - Гарусов, Андрій Дмитрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі проаналізовано існуючу транспортну мережу, виділено ключові проблеми в організації маршрутів, вивчено завантаженість основних магістралей, доступність для жителів віддалених мікрорайонів, а також оцінено ефективність існуючих видів транспорту. Запропоновано рекомендації щодо оптимізації маршрутної мережі, вдосконалення схеми руху громадського транспорту, забезпечення його доступності для усіх категорій населення, в тому числі для осіб із особливими потребами.
Territorial planning of passenger transport development in the Chernivtsi urban community
Keywords: територіальне планування; пасажирський транспорт; маршрутна мережа; Чернівецька міська громада; просторовий розвиток